Kako Brendly funkcioniše?

Pokreni online prodaju svojih brendiranih proizvoda brzo, jednostavno i bez troškova.

Šta je Brendly?

Brendly je platforma koja ti omogućava da brzo, jednostavno i bez početnih troškova pokreneš onlajn prodaju proizvoda sa svojim dizajnom. Svoj  dizajn možeš da primeniš na proizvode kao što su majice, dukserice, cegeri, šolje i drugi. Brendly nije samo print on demand platforma, Brendly je i i platforma za razvoj onlajn poslovanja i zajednica koja pruža podršku u sticanju znanja potrebnih da svoju kreativnost pretvoriš u onlajn biznis.

Šta je potrebno da uradiš da bi unovčio svoje ideje: Potrebno je samo da postaviš svoj dizajn na neki od proizvoda koje Brendly nudi, objaviš proizvod na prodavnicu koju dobijaš potpuno besplatno i povežeš svoj račun  kako bi mogao da primaš novac od prodatih proizvoda.

Potom, tvoja prodavnica je spremna za prijem porudžbina.

I sve to od kuće, iz fotelje.

Prednosti korišćenja Brendly platforme

Nema ulaganja u zalihe, a samim tim ni rizika

Prodaja bilo kakvih proizvoda najčešće podrazumeva ulaganje u lager. Kod nas ne trošiš novac na pravljenje zaliha proizvoda, dakle nema rizika da ostaneš zarobljen sa lagerom nerasprodate robe. Brendly preuzima kompletan rizik investiranja u zalihe i u svom magacinu ima već spremne proizvode na kojima će se vršiti štampa kada kupac poruči proizvod iz tvoje prodavnice

Brendly povećava zalihe u skladu sa tražnjom i konstantno radi na širenju asortimana, a naši pertneri ne brinu o velikim ulaganjima u zalihe, kompleksnom procesu upravljanja zalihama i troškovima zaliha za proizvode koji se nisu prodali.

Besplatna online prodavnica

Jedan od najbitnijih faktora za prodaju predstavlja kvalitetna onlajn prodavnica. Preko Brendly platforme možeš da kreiraš neograničen broj prodavnica potpuno besplatno.

Brendly prodavnica se lako dizajnira i prilagođava u skladu sa potrebama tvog brenda i imidža koji kreiraš pred svojim kupcima. Prodavnica je kreirana u skladu sa najboljim praksama u svetu onlajn prodaje i pokazuje bolje rezultate u odnosu na prosek u industriji. Prodavnica omogućava integraciju sa najpopularnijim alatima za oglašavanje i analitike, a takođe ima podršku i za upravljanje SEO (optimizacijom Google pretraživača), pa lakše pratiš učinak svojih onlajn kampanja i bolje upoznaješ potrebe i interesovanja svojih kupaca.

Kompletna logistika – rešena!!

Brendly platforma predstavlja sistem uvezanih aplikacija i logističkih procesa koji pokrivaju proces prodaje, obrade porudžbina, proizvodnje, pakovanja i isporuke proizvoda.

Sa Brendly-jem dobijaš spreman i uigran sistem koji će efikasno pokriti ceo proces od prodaje sve do isporuke. Time štedimo ono najverdnije: nedelje ili mesece vremena potrebnog da samostalno organizuješ ceo proces – izrade prodavnice, prodaje, izrade i štampe proizvoda, obrade porudžbina, pakovanja i isporuke proizvoda.

Čak iako si spreman da se upustiš u avanturu organizacije kompletnog procesa, neizostavno te čeka velika količna manuelnog posla kako iz dana u dan broj porudžbina bude rastao. A ukoliko sav posao obavljaš manuelno, bez podrške sistema sličnog Brendly platformi, sa rastom obima posla rastao bi i broj grešaka – neobrađenih i neisporučenih porudžbina tvom kupcu.

Zbog toga je Brendly pravi izbor ukoliko ne želiš  da razmišljaš o logistici i ukoliko želiš da usmeriš kompletan  fokus na dizajn i marketing. Dok smišljate novu ideju kako da oduševiš svoje kupace uigrani Brendly tim u pozadini odrađuje kompletnu logistiku – od prijema porudžbine do isporuke proizvoda.

Korisnička podrška – nekad neprijatan ali neizostavan deo poslovanja. I to pokrivamo, i tvojom kupcima pružamo i informacija, obrađujemo reklamacije i činimo sve što je potrebno da tvoj kupac bude zadovoljan kupac. Naš tim je tu da svakodnevno, blagovremeno i efikasno reši sve nedoumice i izađe u susret potrebama tvog kupca.

Podrška tvojim idejama i poslovanju

Primarni cilj Brendly platforme je da ti omogući da se u potpunosti fokusiraš na ono što je najbitnije za tvoje onlajn poslovanje  – dizajn, prodaju  i marketing. Mi pružamo platformu na kojoj brzo i bez troškova započinješ svoje poslovanje. Procese koji zahtevaju vreme i novac prepusti nama, ti kreiraj i privuci kupce za svoje proizvode!

Kako započeti sa prodajom – korak po korak?

Nakon što se registruješ na Brendly platformi, potrebno je proći nekoliko koraka kako bi imao prodavnicu koja je spremna za prodaju.

Kreiranje i prilagođavanje prodavnice

Nakon klika na dugme „Dodaj prodavnicu“, potrebno je da uneseš naziv prodavnice i zatim klikneš na dugme „Dodaj prodavnicu“. Preko Brendly platforme možeš kreirati neograničen broj prodavnica potpuno besplatno.

Ukoliko želiš da prilagodiš izgled prodavnice, to možeš uraditi u sekciji „Teme“ koja je vidljiva u levom vertikalnom meniju. Ovde možete odabrati temu zaprodavnicu, izmeniti redosled i sadržaj sekcija, tekstualne fontove i boje.

U sekciji Podešavanja, možeš zameniti logo prodavnice kao i dizajn za nalepnicu koja se lepi na pakovanje u kom se šalje tvoj proizvod.

Kreiranje i objavljivanje proizvoda

Nakon kreiranja prodavnice sledeći korak je kreiranje proizvoda. Proizvod kreiraš klikom na dugme „Kreiraj proizvod“ koje se nalazi u sekciji „Proizvodi“ koju možeš pronaći u levom vertikalnom meniju. Potrebno je odabrati proizvod koji želiš da dodaš naprodavnicu npr. muška majica. Nakon toga, na stranici za kreiranje proizvoda potrebno je dodati dizajn na proizvod, a zatim popuniti podatke vezane za proizvod, kao što su naziv, opis, dostupne boje, cena i sl. Preko Brendly platforme možeš da  kreiraš neograničen broj proizvoda potpuno besplatno.

Kada uneseš sve podatke, potrebno je da klikneš na dugme „Kreiraj proizvod“, a nakon što se kreiranje proizvoda završi, potrebno je da željeni prozivod objaviš, kako bi bio vidljiv na tvojojprodavnici.

Aktivacija naplate

Poslednji korak je aktivacija naplate. Da bi tvoji kupci mogli da kupe proizvod, potrebno je da u sekciji „Podešavanja“ >  „Opcije plaćanja“ dodaš opciju plaćanja koju želišda omogućiš na svojoj prodavnici npr. plaćanje pouzećem ili plaćanje Paypal-om i kartično plaćanje.

Kada završiš tri prethodno navedena koraka, tvoja prodavnica je spremna za prijem porudžbina!

Od porudžbine do isporuke

Kada kupac poruči proizvod sa tvoje prodavnice, ti i kupac dobijate imejl koji potvrđuje kreiranje porudžbine. Porudžbina prelazi u stanje „Na čekanju“.

Brendly dobija informacije o porudžbini u svom internom sistemu, a naši administratori u najkraćem roku proveravaju validnost podataka i ukoliko je sve u redu prihvataju porudžbinu. Nakon prihvatanja porudžbine ti i kupac dobijate imejl koji potvrđuje prihvatanje porudžbine. Porudžbina prelazi u stanje „Prihvaćena“.

Ukoliko porudžbina nema validne podatke, odbija se. Nakon odbijanja porudžbine, ti i kupac dobijate mejl koji potvrđuje odbijanje porudžbine u kom je naveden razlog odbijanja porudžbine. Porudžbina prelazi u stanje „Odbijena“.

Nakon prihvatanja porudžbine, porudžbina postaje dostupna za proizvodnju. Kada porudžbina dođe na red za izradu, proizvodnja započinje izradu. Porudžbina prelazi u stanje „U izradi“. Štampa se dizajn na proizvode, pakujemo ih i na pakovanje lepimo nalepnicu ranije definisanu u podešavanjima prodavnice, nakon čega porudžbina prelazi u stanje „Spreman za slanje“.

Na kraju radnog dana, kurirska služba preuzima pakete i isporučuje ih na aderse tvojih kupaca. Kada kurirska služba preuzme paket, tvom kupcu se šalje mejl koji potvrđuje da je paket poslat i da je na putu ka njegovoj adresi. Porudžbina prelazi u stanje „Poslata“.

Kada kurirska služba isporuči paket kupcu, Brendly sistem dobija informaciju da je paket uspešno isporučen i šalje mejl koji potvrđuje da je paket uspešno isporučen. Porudžbina prelazi u stanje „Uspešno isporučena“. Ukoliko kupac ne preuzme paket i paket se vrati na našu adresu, porudžbina prelazi u stanje „Vraćena“. Više o politici povrata možete pročitati u dokumentu „Politika povrata i reklamacija“ (link).

Kako zarađujem preko Brendly platforme?

Prilikom kreiranja proizvoda ti određuješ cenu za koju će se proizvod prodavati. Cena koju Brendly naplaćuje od tebe je fiksna za svaki proizvod i zove se bazna cena.

Na primer, ukoliko za proizvod bela muška majica definišeš cenu od 2000 dinara, tvoja zarada će biti 900 dinara, jer Brendly belu mušku majicu naplaćuje fiksno 1100 dinara.

Trenutak u kom  će novac leći na tvoj račun, zavisi od opcije plaćanja koju je tvoj kupac odabrao na prodavnici.

Ukoliko kupac plati karticom celokupna suma novca će biti uplaćena na tvoj račun prilikom kreiranja porudžbine. U istom trenutku će Brendly sa tvog računa naplatiti svoj deo.

Ukoliko kupac plati pouzećem, prilikom preuzimanja porudžbine, kurirska služba će celokupnu sumu na tvoj račun uplatiti narednog dana. Brendly sistem će sa tvog računa naplatiti svoj deo dan nakon što je porudžbina uspešno isporučena.

Važni dokumenti

Kako bi se što detaljnije upoznao sa politikama rada preko Brendly  platforme, preporučujemo da pročitaš i sledeće dokumente: